Skäggsax

Vad behöver du i ditt skäggvårdskit?

Att ha ett skägg kan vara bra, men ett oregerligt och trassligt kan förvandlas till smärta. De naturliga oljorna i håret kan också leda till akne om de inte tas om hand på rätt sätt. Här är några saker som bör finnas i ditt skäggvårdspaket:

 1. Ett bra skäggschampo

skäggvårdskit

Detta är ett absolut måste. Se till att få ett schampo av god kvalitet som inte tar bort de naturliga oljorna från ditt skägg och som är formulerat för ansiktshår för att förhindra nötning av huden.

 1. Ett bra skäggbalsam

Att välja ett bra skäggbalsam är också mycket viktigt eftersom detta hjälper till att hålla ditt skägg mjukt och återfuktat. För personer med torr hudtyp är det ett måste att ha balsam i sitt skäggvård kit. Den ska innehålla ingredienser för att förhindra akne och undvika mjäll på skägget.

 1. En skäggborste

skäggschampo

Att välja skäggborstar är en mycket viktig uppgift eftersom de hjälper till med det övergripande utseendet på ditt skägg genom att fördela oljor och hjälpa till att förhindra trassel. Använd borsten innan du schamponering eller konditionerar ditt skägg; detta hjälper till att dra olja från det inre håret, vilket gör det lättare att rengöra.

 1. Skäggolja eller balsam

Skäggborste

Skäggolja hjälper till att återfukta huden under och gör skägget mjukt och smidigt. Skäggolja är också bra för personer som är benägna att få akne eftersom det hjälper till att balansera de naturliga oljorna i ditt ansikte och minskar utslag.

 1. En skäggkam eller borste

Skäggolja

Skäggkammar och borstar hjälper till att exfoliera huden och sprida överflödig olja i hela skägget, vilket kommer att få det att se friskare och mer definierat ut.

 1. En bra skäggsax

Skäggkam

Detta är ett måste för ditt grooming kit. Klipp eller forma aldrig ditt skägg med tråkiga saxar. Du kommer att få en ojämn och hackig look på ditt skägg, vilket ingen vill ha.

 1. En väggspegel och handhållen spegel (om du letar efter precision)

Skäggvård är inte så lätt som det låter; du behöver en bra spegel för att se allt hår som sticker ut. Att ha en handhållen spegel hjälper också mot svåråtkomliga fläckar i ansiktet.

 1. En pincett

Om du har långt hår mellan skägg och mustasch eller strunt hår som inte ser bra ut, är det alltid bäst att plocka ut dem med en pincett. Att dra ut dem med fingrarna kan orsaka obehag och eventuell infektion om du inte är försiktig.

 1. En bra klippare

Om du vill behålla skägget enhetligt eller om du vill bli av med urringad hår är det nödvändigt att ha ett par bra hårklippare.

Anmärkningsvärda fakta:

 • Skäggolja är inte bara för dem som är benägna att drabbas av akne; det har många fördelar som hjälper ditt skägg att se friskt och smidigt ut.
 • Slöa blad kan orsaka obehag på huden under håret och skapa en ovårdad skägglook.
 • Genom att utöva god hygien och renlighet säkerställer du att du inte drabbas av hud- eller ansiktshårinfektioner.

Slutsats

Att ha allt detta i ditt skäggvårdspaket garanterar att du är väl förberedd för alla möjliga skäggnödsituationer. Håll dina trimmers och andra saxar vassa eftersom slöa blad kanske inte skär genom håret, vilket orsakar ojämnheter och obehag.

Tillbaka till blogg