Hur snabbt skägg växer och hur man snabbar upp det

Hur snabbt skägg växer och hur man snabbar upp det

Det finns inget definitivt svar på den svåra frågan eftersom så många variabler, inklusive din ålder, etnicitet, DNA och till och med livsstil, påverkar skäggväxten. Men att göra några små modifieringar av ditt sätt att leva kan ha en inverkan på utvecklingen av ansiktshår och sätta dig på rätt spår för att få det skägg du önskar så snart som möjligt. Läs därför vidare för att lära dig allt du behöver veta om att växa ditt skägg snabbare och bättre.

Hur snabbt utvecklas ansiktshår?

Det är inte så enkelt som det verkar att förstå varför och hur snabbt ditt hår växer. Ditt ansiktshår växer i allmänhet i samma takt oavsett när eller hur du rakar dig: Cirka 1/4 tum varje månad. Trots att din kropp har mekanismer på plats för att kontrollera den maximala längden på olika kroppshårtyper, växer faktiskt allt ditt hår i ungefär samma takt, oavsett hur ofta du klipper. Så här är några åtgärder du kan vidta för att ge ditt skägg lite extra styrka.

Tekniker för snabbare tillväxt av ansiktshår:

  • Lägg till mer protein i din kost:
Lägg till mer protein i din kost

Att konsumera mycket proteinrik mat är en av de bästa sakerna du kan göra för att öka dina chanser att utveckla skrubb som är värd att konkurrera med. Den grundläggande komponenten i ditt hårs yttre lager är keratin, och intag av måltider med hög proteinhalt som nötter, nötkött och ägg hjälper till att öka keratinproduktionen och styrkan. Detta innebär att ditt skägg inte bara blir tjockare. Den blir också mer kraftfull och glänsande.

  • Ta hand om ansiktshåret:

Skönheten i ett mjukt, fluffigt skägg är oöverträffad, men låt oss inse det: även det bäst bevarade skägget upplever svårigheter dagligen. Ditt skägg sitter stadigt på din käke och suger upp allt solljus, damm, smuts, värme, kyla, spott och andra faktorer du upplever dagligen förutom att fungera som en hängiven smulfångare. Därför måste du ta väl hand om den.

Komponenterna i skäggoljor ger ditt skägg näring, skyddar huden under och får dig att se otroligt sofistikerad ut. Ett smart alternativ är att byta från skäggolja till skäggbalsam, som ofta innehåller bivax för ytterligare konditionering och skydd om du vistas i ett särskilt kallt eller torrt klimat.

  • Arbeta hårt och ta det lugnt:

Blodflödet ökar med regelbunden aktivitet, och att få tillräckligt med sömn på natten gör att din kropp kan vila och återhämta sig. Mekanismerna som ansvarar för hårväxt och styrka hålls fungera korrekt genom kombinationen av de två. Även om det kanske inte är så enkelt att klippa skägget som att raka det snabbt, kommer att följa dessa rekommendationer och ge ditt ansiktshår lite öm och kärleksfull vård förbättra dess hälsa och förvandla dig från dud till manlig på nolltid.

Det bästa alternativet är att besöka Mr Beard för ytterligare råd och skäggvårdsprodukter. De har förstklassiga råd och lösningar som hjälper dig att ta hand om och växa ditt skägg mer effektivt och snabbare.
Tillbaka till blogg