Tips och tricks om hur du odlar ett tjockare och fylligare skägg

Hur odlar du ett skägg snabbare? Här är några tips och tricks om hur man odlar ett tjockare, fylligare skägg

Skägg hår börjar utvecklas hos män under hela tonåren. Överläppen är där många av dem först kommer att märka att deras ansiktshår börjar växa. Hakan och sidorna av ansiktet nära öronen, som kallas "sideburns", är andra platser där människor kan upptäcka tidig hårväxt i ansiktet.

Alla har en varierad hastighet av ansiktshårväxt. Under sena tonåren eller till och med mitten av tonåren kan vissa människor kanske utveckla ett helskägg.  Vissa människor har aldrig märkbar ansiktshårutveckling, medan andra kan ha knappa tillväxtregioner fram till slutet av 20-talet.  Ta en titt på råden nedan om du vill minska tjockleken på ditt ansiktshår.

  • Behåll hudens renhet:

Behåll hudens renhet

Håll din ansiktshud ren genom att tvätta den med varmt vatten och en mild rengöring. Varmt vatten öppnar dina porer, och rengöringsmedlet tar bort all olja och smuts som har samlats på din hud och lämnar den pipig ren. Undvik dock att använda slipande tvål för att rengöra ansiktet. Ren hud främjar tillväxten av små hairs.

  • Huden ska fuktas:

Du måste använda en fuktgivande kräm på huden efter rengöring för att förhindra torrhet och förbättra hudens utseende genom att bli av med torr och flagnande hud. Eftersom eukalyptus uppmuntrar ansiktshårutvecklingkan det vara fördelaktigt att använda en fuktighetskräm som innehåller denna ingrediens.

  • Undersök din hud för inåtväxta hårstrån:

Ett rakat eller pincett hår som återvänder till huden utgör ett inåtväxt hår. Huden på din kropp blir inflammerad som ett resultat. Inåtväxta hårstrån i ansiktet förhindrar att ditt skägg utvecklas jämnt. Exfoliering av din hud kommer att hjälpa till att ta bortinväxten.

  • Skrubba huden:
Skrubba huden

Börja ta hand om ditt ansikte idag om du vill utveckla ett skägg snabbare. Börja med att noggrant rengöra, återfukta och exfoliera. Använd en skrubb eller exfoliant för att exfoliera huden en gång i veckan. Alla döda skin-celler kommer att tas bort som ett resultat, och ny hårväxt kommer att uppmuntras.

  • Kontrollera stress:

För att hjälpa dina skadade hudceller att läka på egen hand måste du kontrollera dina stressnivåer och få tillräckligt med sömn. Detta kommer att uppmuntra tillväxten av skägg. När du är lugn kommer ditt skägg att växa snabbare. Genom att träna för att minska stress förbättrar du blodcirkulationen och växer längre, fylligare hår.

  • Anta ett tillskott och vitaminregim:

För att uppmuntra snabb skäggväxt, ta vitaminer och kosttillskott. De tros främja hår och nageltillväxt när de används dagligen. Förbättra ditt ansiktshår genom att använda vitaminerna B, B1, B6 och B12 i din kost. Öka ditt intag av färsk frukt och vegetabiliskaes, liksom protein. Din kropp kommer att ha allt den behöver för snabb hårväxt om du konsumerar rätt vitaminer och mineraler från frukt och grönsaker.

Mr. Beard erbjuder allt du behöver för att odla och underhålla ditt skägg. De har de högsta high-kvalitetsartiklarna och kommer att se till att du har en sömlös och konsekvent serviceupplevelse.

Tillbaka till blogg