Hur man ökar sin skäggväxt

Hur man odlar ett skägg: En en-och-klar guide till att odla ett skägg

Antalet män med skägg har ökat markant under de senaste tio åren. Du kunde ha försökt att odla en själv och blivit besviken över att den inte växte in snabbare eller fullständigt. Tyvärr finns det ingen trolldryck som kan få ditt hår att växa snabbare eller tjockare. Om det inte är genetiskt predisponerat kommer det inte att hända. Dina ansiktshårväxttendenser och -mönster fastställs av ditt DNA på samma sätt som din hårfärg är. Om du är 35 och inte har sett mycket hår på hakan än, kommer ditt hår inte plötsligt att ändra färg eller växa ett skägg på egen hand. Det blir bara så. Det finns dock några saker du kan göra för att uppmuntra ansiktshårhälsa och avsevärt påskynda hårväxten, vilket ger dig bästa möjliga skägg samtidigt som ditt hår får det trevliga, överdådiga utseende du strävar efter. I verkligheten försöker du öka din kropps kapacitet för hårväxt i ansiktet. Majoriteten av killar har förmodligen dåliga vanor som förhindrar utveckling, så följ råden i den här artikeln för att få den man du var menad att ha.

Det viktigaste är att ha tålamod:

Varje persons ansiktshår utvecklas i olika takt, med varierande tjocklek. Enkelt uttryckt, det finns inte mycket du kan göra för att ändra detta. Den goda nyheten är att de flesta män kan dra av sig någon form av ansiktshår med lite tålamod. Vissa män kommer att växa ett helskägg, medan andra kanske bara växer ett ljust bockskägg. Vilken stil du än väljer (eller nöjer dig med), är tålamod nyckeln till framgång. Rör inte den sprängda saken på minst några veckor när du odlar skägg, särskilt om det är första gången. Det blir nog ojämnt och repigt, men det är okej. Du kan stå ut med det ett tag. Tro aldrig på tanken att regelbunden rakning kommer att få den att växa ut snabbare.

Sov gott, ät hälsosamt och träna:

Flera faktorer som hänför sig till din allmänna hälsa och välbefinnande uppmuntrar hårväxt. Större delen av din hårväxt sker först under natten, när cellomsättningen är som högst. Ditt hår växer inte så snabbt som det skulle kunna om du inte får tillräckligt med vila och uppladdningstid. Minskat blodflöde är en annan effekt av att inte få tillräckligt med sömn, vilket resulterar i att färre näringsämnen når sitt mål (dina hårsäckar). Brist på näringsämnen leder till nedsatt hälsa och hårväxt i ansiktet. Det växande skägget kommer att uppskatta att du får dina rekommenderade 7-8 timmars sömn varje natt.

Använd lämpliga skäggvårdsprodukter:

Nej, vi kommer inte att berätta för dig att du behöver köpa dyra oljor, serum eller exklusiva skäggschampon. Med det sagt ska du inte tvätta ditt ansiktshår med samma schampo som du använder på huvudets mopp. Se till att köpa skäggschampo. Vad du än brukar använda är acceptabelt, se bara till att skölja skägget noggrant. Du vill inte att någon kvardröjande produkt ska torka ut området eller förstöra din vackra man. Schamponering kommer att hålla huden och håret rent för att förhindra tilltäppta folliklar. Med enkla ord kan vi säga att skäggighet är lika med renlighet.

Tillbaka till blogg