Hur man främjar skäggtillväxt och odlar ett skägg

Hur man främjar skäggtillväxt och odlar ett skägg

Dina gener påverkar mest utvecklingen av skägghår. Varje hårstrån på din kropp växer, faller av och växer tillbaka i ett fast mönster tills det slutligen slutar växa helt. Liksom andra kroppsliga processer kan skäggutveckling dra nytta av rätt näring.

Ta en titt på några sätt att odla ett skägg:

Kost och mat för skäggväxt

Vissa vitaminer kan kanske stimulera hårsäckar som har slutat producera nytt hår att börja göra det igen. Gör ett försök att konsumera massor av vitamin D. Det kan återaktivera receptorer i håravfallssäckar. B-vitaminer och andra faktorer är pålitliga källor för att växa friskt hår, inklusive B12 och biotin.

Sömn av god kvalitet

Lägre nivåer av testosteron i kroppen är kopplade till otillräcklig eller dålig sömn, vilket gör att skägget växer långsammare.

Hudvård

  1. Tvätta ansiktet två gånger dagligen för att ta bort hårsäckarna: Om du har ansiktshår, använd en försiktig tvätt på det bara om du har ett skägg som växer in. Skölj rengöringsmedlet och/eller schampot från håret med kallt, färskt vatten , klappa sedan en mjuk trasa över ansiktet för att torka det.
  2. Massera ansiktet två gånger dagligen för att stimulera folliklarna: Använd fingertopparna för att trycka hårt på ansiktet och massera sedan området där ditt skägg utvecklas i små cirkulära rörelser.

iii) Exfoliera ansiktet en gång i veckan: Tvätta ansiktet som vanligt med en mild tvål eller schampo, men se till att skölja väl med varmt vatten för att hålla huden våt.

Använder skäggolja och skäggbalsam för skägg

Skäggoljor och skäggmjukgörare kan faktiskt erbjuda vissa fördelar; du bör dock vara skeptisk till alla produktpåståenden för att främja skäggväxt. Att bibehålla mjukhet och fukt i dina skägghår kan främja en något snabbare tillväxt.

Skäggolja hjälper till att återfukta ditt skägg under lång tid och minskar torrhet, klåda eller mjäll. Skäggbalsam är särskilt viktigt eftersom det är tjockare och ger det riktiga håret näring.

Använd några närande produkter

En skäggkräm eller balsam, som är lite tyngre än olja, kan ersättas för att underlätta skäggets stil och hålla det på plats hela dagen. En skäggspecifik rengöring skulle vara snällare för ditt ansikte.

Hitta bra skäggfrisör

En utmärkt barberare för skägg har en särskilt stadig touch och vet hur man stylar ditt ansiktshår så att det ser bäst ut och ger det den bästa formen.

Professionella skäggtrimmers känner till de finaste snitten och stilarna för att framhäva de tjocka delarna av ditt skägg, så att få dem gjorda kan också hjälpa ditt skägg att verka fylligare.

Träna för att hålla kroppen frisk

Tre till fyra gånger i veckan av konsekvent träning har kopplats till stabila testosteronnivåer, som stöder hälsosam hårväxt. Dina testosteronnivåer kan stiga om du följer en balanserad kost och tränar ofta för att minska ditt kroppsfett.

Var uppmärksam på hur ditt skägg utvecklas, lev en hälsosam livsstil och rådfråga en läkare om ditt skägg kräver mer vård.

En persons förmåga att utveckla ett skägg beror mest på deras genetik, men det finns flera saker de kan göra för att påskynda processen. Skapa en bra grooming-rutin med skäggvårdskit och andra produkter från Mr Beard och få en fantastisk skägglook.

Tillbaka till blogg