få skägg snabbare

Hur får man skägg snabbare?

få skägg snabbare

Ett läckert tjockt skägg kan förändra hela en mans personlighet. Du kan inte förneka att ett bra skägg får en man att se mer maskulin ut. Om du har tjock skäggväxt kan du experimentera med olika skäggstilar. Men att odla ett utmärkt tjockt skägg är inte en lätt uppgift. Skäggdensitet och tillväxt påverkas starkt av genetik. Men genom att ta rätt vård och följa en hälsosam livsstil kan du påverka din skäggväxt i stor utsträckning.

Du skulle ha sett människor med låg skäggtäthet. Men å andra sidan har vissa människor tjock skäggtäthet. På samma sätt tar vissa människor dagar att öka sin skägglängd med några centimeter, medan vissa tar veckor. Naturligtvis beror alla dessa skillnader på inre kroppsfunktioner och gener. Men även människor med bra gener måste ta hand om sitt skägg för att hantera dess tillväxt på de mest optimala nivåerna. Så här delar vi med oss ​​av några tips som hjälper dig att växa ditt skägg snabbare.

Exfoliera mer

Du måste ha hört att bra peeling gör att huden blir slätare och friskare. Men exfoliering är också avgörande för din skäggväxt. Vårt ansikte upplever mycket smuts och damm varje dag när vi går ut. Dessutom gör våra svettkörtlar och oljekörtlar också våra ansikten feta. Alla dessa saker kan tillsammans samlas på ansiktsytan. Dessutom kan detta leda till att dina hårsäckar täpps igen. Sådan igensättning minskar skägghårväxten.

Peeling hjälper till att ta bort döda celler och damm från ansiktet. Det rekommenderas att använda skrubben i ansiktet minst en eller två gånger i veckan.

Korrekt fukttillförsel

Fukt är mycket avgörande för ett bra hudutseende. Men fukt spelar också en avgörande roll för att bestämma ansiktshårväxten. Den balanserade åter fuktningen hjälper till att hålla dina skäggsäckar friska. Det undviker risken för torrhet och flagnande hud. Som ett resultat förhindrar korrekt åter fuktning också att dina hårsäckar blir spröda. Detta ökar deras tillväxt och gör dem starkare. Dessutom hjälper fuktighetskrämer med eukalyptusextrakt till att förbättra skäggväxten.

Behandla dina inåtväxta hårstrån.

Ibland efter rakning växer håret tillbaka in i huden i vänd form. Detta kallas inåtväxande hår. Dessutom resulterar det i punktinflammation i det området. Inåtväxande hår minskar tillväxten av skägghår. Skägget blir ojämnt på grund av inåtväxande hår. Kontrollera om det finns inåtväxande hår efter två till tre dagars rakning. Peeling hjälper också till att undvika inåtväxande hår.

Stress- och trötthetshantering

Stress och trötthet påverkar skäggväxten negativt. Det kan också minska hårväxten. Så det är avgörande för att hantera stress och spänningar effektivt. Du kan prova medling och träning för bättre hantering av stress.

Näringstillskott

Vitaminer som B, A, B1, etc., hjälper till att stimulera bättre skägghårväxt. Så att ta en bra kost är också viktigt. Du kan också ta vitamintillskott för att möta dina dagliga näringsbehov för en hälsosam livsstil.

Slutsats

Ett bra skägg kan påverka din personlighet och utseende totalt. För att få bra skäggväxt måste du fokusera på några punkter, som att ta en ordentlig kost och kosttillskott. Försök att ta mindre spänningar och hantera din stress genom medling eller andningsarbete. Regelbunden peeling och korrekt åter fuktning är avgörande för bra skägghårväxt.

Tillbaka till blogg