Hur du tar hand om din professionella sax: Underhålls- och sliptips: Hur du tar hand om din sax

Hur du tar hand om din professionella sax: Underhåll och slipningstips: Hur du sköter din sax?

Som expertfrisör kan din sax vara den viktigaste utrustningen i ditt lager. Att hålla dina saxar runtomkring underhållna och skarpa är avgörande för att garantera att de fungerar på bästa sätt och håller i gång i en obestämd framtid. I den här bloggen kommer vi att täcka några underhålls- och slipningstips som hjälper dig att hantera din expertsax.

Tips för support:

  1. Rengör saxen konsekvent: - Efter varje användning ska du torka av saxen med ett fint tyg för att eliminera hår, produktutveckling eller smuts. Du kan också använda en liten borste för att stoppa skräp från vändområdet eller mellan kanterna.
  1. Olja saxen: - För att din sax ska fungera utan problem är det viktigt att du oljar den regelbundet. En eller två droppar smörjmedel bör appliceras på kanterna och svängområdet, och saxen bör sedan öppnas och stängas många gånger för att fördela oljan jämnt.

Olja saxen

  1. Förvara saxen på lämpligt sätt: - När du inte använder saxen ska du förvara den i ett skyddsfodral eller en ficka för att undvika skador och hålla den ren. Försök att inte slänga dem i ett skåp eller låta dem ligga oskyddade för fukt eller för höga temperaturer.
  1. Avstå från att tappa eller missbruka saxen: - Om du av en slump tappar eller använder saxen i andra syften än att trimma håret kan du skada kanterna, vridningen eller handtaget. Hantera din sax med omsorg för att hålla dig borta från meningslösa milor.
  1. Tips för slipning: - Med tiden förlorar även saxar av bästa kvalitet sin skärpa och behöver slipas. Fokusera på hur din sax känns och fungerar - om den känns slö eller drar i håret är det ett idealiskt tillfälle för en slipning.

Tips för slipning

  1. Anlita en expert för avhoning: - Att avhona saxen själv kan vara farligt och kan leda till ytterligare skador. Om allting är lika, bestäm dig för en experthonningsförvaltning som ägnar betydande tid åt att hona stylingssaxar.
  1. Håll en pålitlig spets: - När du slipar din sax är det viktigt att hålla en stadig spets för att i alla fall garantera slipning och en jämn framsida. Följ tillverkarens förslag för rätt tidpunkt eller sök vägledning hos en expertvässare.
  1. Testa saxen efter slipning: - När saxen är slipad kan du testa den på ett par hårstrån för att se om den klipper utan problem och på ett jämnt sätt. Om de inte fungerar bra, Om de inte fungerar bra kan det vara det perfekta tillfället för ett expertbyte eller ett byte.

Om du följer dessa tips för underhåll och slipning kan du hålla din expertsax i toppform och vara beredd på alla eventualiteter. Regelbunden rengöring, oljning och kapacitet bidrar till att förlänga livslängden på din sax, och professionella slipningstjänster kan hålla din framkant exakt. Din sax kommer att tjäna dig väl under lång tid om du tar hand om den på rätt sätt.

För att ge dig enkel expertis erbjuder vi dig de mest moderna, högklassiga skägg- och skönhetsprodukterna för män, som till exempel ett professionellt saxset, ett skäggväxtset, ett skäggaktivatorserum och en skäggtrimmer.

Tillbaka till blogg