Skäggmän

Gör skägg dig varmare?

I åratal trodde skäggiga män att deras pälsiga ansikten fungerar som en naturlig isolator; därför kan du ha sett så många skäggiga män under vintrarna. Men enligt vetenskapen är det inte giltigt. Forskningen som gjordes 2015 konstaterade att hårstrån som finns på det mänskliga huvudet, vilket är den vanligaste tillväxten av hårstrån på människokroppen, är oförmögna att förhindra värmeförlust. Så det skulle vara korrekt att säga att människohår, oavsett om det är på huvudet eller kinderna, ger liten eller ingen värmeisolering.

Varför känns det då att skägg håller oss varma och rakning håller oss svala? Placeboeffekten är ansvarig för detta. Denna person antar att förbättringen är baserad på situationens enkelhet snarare än behandlingen.

Kort sagt, skägget har noll effekt på din kroppstemperatur. Men med skägg får du en chans att se och känna dig fantastisk. Så det är som en win-win-situation.

Hur underhåller man ett skägg under alla årstider?

Behåll skägget under alla årstider

Under några år har att hålla skägg blivit en trend. Män älskar att behålla sitt skägg eftersom det hjälper dem att bli ett stiluttalande. Det ger en skarp och intelligent blick i allas ansikten. Dessutom döljer den käklinjen och ger en perfekt kontrast till ansiktet, vilket gör att det ser tilltalande ut. Men att underhålla ett skägg är en utmanande uppgift, eftersom det kräver mycket tid och ansträngning. Vare sig det är franskt snitt eller det fläckiga skägget, varje form har sina krav att tas om hand. Därför, om du letar efter det perfekta skägget utan stökigt hår eller skäggruff, måste du få tillgång till de perfekta skäggvårdsprodukterna i din dagliga vårdrutin.

Skäggtvätt för män: En skäggtvätt hjälper dig att bli av med all smuts, föroreningar och damm som finns i ditt skägg och ger det en glansigare och mjukare look. Det stärker skäggets rötter; förhindrar håravfall och skäggstörningar. Det hjälper till att odla ett känsligare och tätare skägg. Innan du köper skäggtvätt på nätet måste du tänka på att det ska vara paraben- och sulfatfritt.

Skäggväxtolja: Det primära syftet med skäggolja är att stärka och ge näring till ditt skägg för att växa tätare och snabbare. Om du har ett fläckigt skägg bör du använda skäggväxtolja eftersom det hjälper till att fylla skägget och få det att se glänsande och friskt ut. Bortsett från det minskar den också andelen repor och klåda, eftersom den består av naturliga ingredienser.

Sladdlös skäggtrimmer: - Du bör ha en trimmer i skåpet för att behålla skäggets jämnhet och storlek. Det skulle hjälpa om du letade efter den som kommer med olika storlekar på tillbehör eftersom den gör att du kan odla ett snyggare skägg. Skäggtrimmern ska vara hudvänlig utan värmefunktion för önskvärt resultat.

Slutord

Att odla ett skägg är enkelt, men det krävs ordentlig och konsekvent skötsel för att hålla ditt skägg hanterbart, friskt och snyggt. Du måste besöka Mr. Beard Sweden hemsida, där vi erbjuder exklusiva skäggprodukter som hjälper dig att sticka ut från resten.

Tillbaka till blogg