10 bästa verktyg för skäggvård

De tio bästa skäggvårdsverktygen för män med skägg

Under det senaste decenniet har skäggets växande popularitet lett till en ökning av skäggprodukter designade för att göra din nya skäggiga tillvaro lättare att hantera. Men om du är ny på att odla skägg, kan det stora antalet groomingprodukter på marknaden vara skrämmande. Den överväldigande mängden möjligheter kan göra dig oklart om vad du behöver och inte behöver. Oroa dig inte; du är inte ensam. I det här inlägget kommer vi att gå över de tio bästa skäggverktygen som du definitivt måste ha i din groomingutrustning.

Skäggklippningssax:

Ditt skägg består av cirka 30 000 individuella hårstrån, som vart och ett växer i lite olika takt. När ditt skägg växer längre kommer du att märka att vissa herrelösa hårstrån är längre än andra. Du kan använda din elektriska trimmer för att klippa dessa. Men en anständig skäggklippande sax gör det mycket lättare att klippa dessa herrelösa hårstrån. Skäggklippningssaxar gör det också mycket lättare att trimma din mustasch eftersom de ger mer precision och kontroll än elektriska klippmaskiner.

Elektrisk trimmer:

Elektrisk trimmer

Efter de första veckornas utveckling krävs en elektrisk skäggtrimmer för att linjera det nya skägget. När ditt skägg växer längre, kommer du att använda det för att forma dina kindlinjer, utföra grundläggande skäggunderhåll och till och med trimma ditt skägg.

Skäggborste:

Börja använda en hårskäggborste runt en månads märke av ditt skäggs utveckling för att hålla det friskt och huden under det exfolierad.

Skäggkam:

Kammar krävs för att reda ut skägghår och ta bort knutar. När du kammar igenom långt, tjockt hår som gillar att knyta sig och trassla, använd kammens största tänder. Arbeta dig upp från botten till ditt ansikte.

Clippers:

Trimmers är ihopkopplade med klippare. Du bör fästa lämplig klippare baserat på vilken typ av rakupplevelse du önskar. Det finns en viss typ av hårklippare som lämpar sig för stora hårbitar, även om hårklippare är viktiga trimverktyg för en nära rakning eller till och med olika stilar.

Skäggvårdsset:

Allt från skäggolja till balsam bör du ha de bästa produkterna på marknaden i ditt skäggvårdspaket. Välj varor med höga betyg och minimal kemikaliekänslighet. Om möjligt, köp ett set som innehåller schampo, olja, balsam och balsam. Ett bra utbud av produkter att falla tillbaka på skulle vara perfekt för din man. För att inte tala om hur dessa element kommer att mjuka upp ditt knasiga skägg.

Rakborste:

Rakborste

Du kanske alltid gnuggar rakkräm i ansiktet med handflatorna innan du börjar putsa. Att ha en egen rakborste är dock att föredra eftersom det är mer sanitärt.

Skäggrakhyvlar:

Det finns många skäggrakhyvlar på marknaden. Varje typ av rakhyvel hjälper dig att odla ett distinkt slags skägg. Du kan ha vilken skäggstil som helst du vill, från en perfekt renrakad look till skäggstubb. Se bara till att dina rakhyvlar är rena och välskötta.

Säkerhetsrakhyvlar:

Dessa rakhyvlar är inte för alla, men de har flera fördelar som gör dem till ett utmärkt skötselinstrument. Säkerhetsrakhyvlar har en skyddande beläggning som håller huden mjuk efter rakning. Dessutom, eftersom den är avtagbar, kan du enkelt byta ut den mot en ny.

Patronrakhyvlar:

I huvudsak är en patronhyvel en rakhyvel med plats för tre blad. Om du inte är bekant med rakningsproceduren, gör rakhyvelns större flexibilitet den till det perfekta valet för dig. Om du är ute efter stubb, kan den här ge dig en tät rakning. 

Tillbaka till blogg