skägg växer kan dölja områden ansiktshår är gles

Att låta ditt skägg växa kan dölja områden där ditt ansiktshår är gles!

skägg växer kan dölja områden ansiktshår är gles

Fläckig tillväxt på kinderna är ett typiskt problem när man växer ut skägg. Flera män har tjockare hår på överläppen och runt läpparna. Oavsett om du vill odla ett helskägg, kanske du undrar om det finns något du kan göra för att fylla i sidorna där ditt hår är tunnare. Det finns dock inte mycket du kan göra för att uppmuntra tillväxten av fräscht ansiktshår. Det största som påverkar hur tjockt ditt skägg kommer att växa är dina gener. Det finns dock tekniker för att få ditt skägg att verka fylligare och optimera din genetiska potential. Överväg att ta en titt på artikeln nedan för att lära dig mer om hur du blir av med ditt fläckiga skägg.

Vilka faktorer påverkar skäggväxten?

Genetiska faktorer spelar en stor roll för att bestämma din förmåga att producera skägg hår. Många individer antar att mer testosteron får ditt skägg att fortsätta växa. Tyvärr, om du har medicinskt låga testosteronnivåer, är det osannolikt att dina hormonella förändringar är orsaken till din fläckiga utveckling. För att omvandla testosteron till dihydrotestosteron använder din kropp ett enzym som kallas 5-alfa-reduktas. DHT stimulerar hårväxt genom att binda till receptorer på folliklarna i ditt skägg. Att öka dina testosteron- eller DHT-nivåer är å andra sidan inte så enkelt som att odla ett större skägg. Ditt hårs DHT-känslighet avgör längden på ditt skägg. Denna känslighet styrs till största delen av ditt DNA.

Låt det växa:

Den här, så tydlig som den är, borde stå högst upp på agendan. Genom att bara låta ditt hår täcka mer fastigheter kan du vara några veckor, om inte månader, från att ditt skägg ser ut som ett äkta skägg. Den första riktlinjen för att odla ett skägg är att inte raka sig.

Träna regelbundet:

Att försöka träna och gå ner i vikt förbättrar testosteron och blodcirkulationen, som alla har en betydande inverkan på utvecklingen av ansiktshår. Relativt korta, högintensiva träningspass uppmuntrar testosteron att stiga snabbare och förhindrar att det faller. Hormonet i din kropp stimulerar skäggutvecklingen, så gå till gymmet och svettas om du vill ha ett större skägg.

Skäggserum bör användas:

Att konditionera ditt skägg bör göras regelbundet. Med skäggserum och din återfuktande rutin kan du göra detta varje dag eller över natten. Skäggserum innehåller vitaminer och mineraler som penetrerar håret och gör det lugnt och smidigt.

Överväg micro-needling:

Microneedling är en teknik för att öka blodflödet som innebär att du sticker ditt ansikte med en rad små nålar. Enligt Trusted Source kan det vara användbart för att uppmuntra hårväxt hos män med manlig skallighet, men det är oklart om det också hjälper till att utveckla skägg.

Mrbeard har funnits på marknaden ganska länge och kan enkelt hjälpa dig med alla dina skäggrelaterade problem. De kan snabbt ge dig skäggvårds- och tillväxtsatser av hög kvalitet som kommer att göra underverk för ditt skägg och dess välmående.

Tillbaka till blogg