Naturliga tips för att odla skägg hemma

Vad behöver du veta för att odla skägg hemma naturligt?

 Varje hårstrå på kroppen kommer, faller ut och växer tillbaka i ett bestämt mönster tills det så småningom slutar växa helt. När du blir äldre inträffar detta vanligtvis. 5-alfa-dehydrogenas är enzymet som styr tillväxten av skägghår. Detta enzym omvandlar testosteron som redan finns i kroppen till en annan DHT. DHT interagerar sedan med receptorer på varje skägghårsäck för att främja tillväxt. Och dina gener spelar en viktig roll i detta.

Det kan vara utmanande och kräver mycket tålamod för att odla ett fullt, robust och starkt skägg. Även om du har ett tjockt hårstrå, följer det inte nödvändigtvis att du kan odla skägg eller mustasch med samma lätthet. Det finns ett visst engagemang som behövs för att odla skägg. Men nästan vem som helst kan odla ett modernt, attraktivt skägg med lämpliga skäggväxtråd och regim.

Livsmedel som främjar skäggväxt och kost

Vissa vitaminer kanske kan stimulera hårsäckar av vilka några har slutat producera nytt hår för att börja göra det igen.  Försök att konsumera mycket D-vitamin. Det kan återaktivera receptorer i håravfall folliklar. Flera källor till D-vitamin inkluderar:

  • Fiskägg-berikad mjölk gjord av växter.
  • B-vitaminer och andra faktorer.
  • En pålitlig källa för att odla hår hälsosamt.
  • B12 i kött och fisk, mejeriprodukter och fullkornsbröd.

Regelbunden motion

Regelbunden motion skulle uppmuntra hårväxt och öka blodflödet till ansiktet. För att dina ansiktshår ska växa snabbt och starkt behöver axlarna en stadig tillförsel av näringsämnen och hormoner. Regelbunden fysisk aktivitet ger näring åt ditt hår och lindrar helt gifter från din hud. Hår- och ansiktscirkulationssystemet förbättras med ansiktsmassage.

Hantering av stress

Sömnproblem och störda rutiner leder ofta till problem som ansiktshåravfall. Sömnstörningar förstör hudceller hos drabbade. Många killar har håravfall på grund av stress. Motion och tillräcklig vila hjälper dig att sänka din stress.

Trimma inte regelbundet

Trimma inte regelbundet

Låt skägget utvecklas  i minst  fyra till sex veckor innan du trimmar. Du kommer omedelbart att märka den dramatiska förändringen i din skäggutveckling när du har vant dig vid denna cykel. När den har nått mognad kan du sköta den. Under tillväxtstadiet kan trimning eller formning sakta ner utvecklingstakten.

Håll huden ren

Håll huden ren

Att upprätthålla ren, återfuktad hud skapar ett idealiskt tillstånd för ansiktshår att utvecklas snabbt. Olja, smuts och döda hudceller bör inte vara närvarande eftersom de förhindrar tillväxten av dina hårsäckar. Om du regelbundet tvättar och återfuktar ansiktet kommer ditt ansiktshår att växa betydligt snabbare. Du kan underhålla dina skägg vackert genom att olja in dem.

Sömnens kvalitet

En minskning av antalet testosteronhormoner som din kropp vanligtvis producerar har kopplats till otillräcklig eller dålig sömnkvalitet. Som ett resultat kommer ditt skägghår att växa långsammare eftersom det kommer att finnas mindre DHT tillgängligt för att binda till dess receptorer.

Microneedling

Microneedling sägs främja friskare hår och öka blodcirkulationen till dina folliklar, vilket kommer att hjälpa till att främja hårväxt.

Zurück zum Blog