Att organiskt växa och fylla ut skägget

Tips för att organiskt växa och fylla ut skägget

Har du svårt att växa ut skägget? Alla är inte välsignade med bra skägghår. I den här artikeln går vi igenom några av de mest organiska sätten att förtjocka och fylla ut ditt ansiktshår. Genom att implementera dessa tips och tricks kommer du att märka en ökad skäggtillväxt.

Håll huden ren och återfuktad.

Att hålla ansiktshåret rent och återfuktat är bara att erbjuda ditt skägghår en bättre miljö för tillväxt. De får inte vara smuts, döda skinn och olja, vilket kommer att hindra hårsäckarna från att gå sönder. Återfuktande ser till att huden inte känns torr, tar bort flagnande och torr hud. Ren ansiktshud uppmuntrar håret att växa. Skägghåret växer ut mycket snabbare om du rengör och återfuktar hela tiden.

Sömnkvalitet

Studier har visat att att inte sova ordentligt kommer att minska den naturliga produktionen av testosteron i kroppen. Detta innebär mindre DHT för receptorerna i ansiktshåret. Detta kommer att få skägghår att växa långsamt.

Träna regelbundet

Att träna regelbundet kommer att förbättra blodcirkulationen i ansiktet och förbättra hårväxten. Ansiktshår kräver ett konstant flöde av näringsämnen och hormoner in i hårsäckarna så att de spirar snabbt och starkt. Regelbunden träning hjälper till att bli av med gifter från huden, vilket ger näringsämnen till håret. Ansiktsmassage är också ett bra sätt att öka blodcirkulationen i ansiktet.

Kontrollera om det finns inåtväxande hårstrån.

Ett inåtväxt hår är pincett eller rakat hår som växer tillbaka in i huden. Detta leder till inflammation i huden. Ansiktshåren kommer att växa ojämnt om det finns inåtväxande hårstrån i ansiktet. Så man måste kontrollera inåtväxande hår noggrant. Att exfoliera huden kommer att hjälpa till att bli av med inåtväxande hår.

Ha en hälsosam kost

Vissa vitaminer kan hjälpa hårsäckarna, som redan har slutat växa, att bli aktiva igen. Se till att du får i dig en hälsosam mängd D-vitamin i din kost. Några bra källor till vitamin D är ägg, fisk och växtbaserad mjölk. Forskning har visat att vitamin B också har en hälsosam hårväxt. Vitamin B12 i fisk och kött och biotin i bröd, nötter och mejeriprodukter är perfekta för ett friskt skägg.

Avstå från rakning

Motstå ditt behov att raka ditt skägg. Låt det växa ut i minst fyra till sex veckor. När du väl har vant dig vid denna cykel kommer du så småningom att märka den drastiska förändringen i din skäggväxt. När det har vuxit ut kan du ansa skägget som du vill. Att forma eller trimma ansiktshår under tillväxtfasen kan minska tillväxthastigheten.

Hantera stress

Man bör vila bra och hantera stress så att de skadade hudcellerna reparerar sig själva. Detta kommer att hjälpa till att främja skäggtillväxt. Träning är också ett bra sätt att hantera stress. Blodcirkulationen kommer i sin tur att främja hårväxten.

Summering

Att växa skägghår kan vara en lång process. Att ha tålamod är nyckeln till att uppnå perfekta resultat. Tipsen och tricken som listas ovan är beprövade och lovar dig friskt och helskäggshår.

Zurück zum Blog