Hur man odlarskägg

Hur odlar man ett skägg på rätt sätt?

Letar du efter de rätta sätten att odla ditt skägg? Om ja, då är du på rätt plats. Att ha ett friskt skägg är en dröm för många män. När puberteten slår till börjar pojkarna fokusera på sin skäggväxt. Det är dock inte alla som får ut det bästa av sin tonårstid för sin skäggväxt. Även om du har ett naturligt tjockt skägg blir det ett problem att tämja det väl. Men ingen kan förneka fascinationen av ett välskött, friskt och glänsande skägg. Här delar vi med oss ​​av några tips för att odla ditt skägg på rätt sätt.

Förstå din hud- och skägghårtyp

Innan du påbörjar processen att odla ditt skägg, börja med att få en ordentlig förståelse för det. Din hud spelar också en avgörande roll i din skägghårväxt. Så det är avgörande att förstå din hudtyp som första steg. Du kan till exempel ha fet, torr eller kombinerad hud. Den feta huden gör skägget fett och frissigt. Å andra sidan kan torr hud orsaka klåda eller skäggmjäll. Sätten att ta hand om olika typer av hud och skägghår kommer också att variera.

Välj kosmetiska produkter därefter

När du känner till din hudtyp, inkludera denna information när du väljer dina kosmetika och skäggvårdsprodukter. Din hudtyp kommer till stor del att definiera skäggvårds- och skötselprodukterna du kommer att använda. För fet hud, försök till exempel att använda vattenbaserad skäggolja. Oljan ska vara utspädd och lätt mot huden för att förhindra igensättning av porerna. För torr hud, välj skäggolja med en bra mängd jojobaolja, som hjälper till att återfukta huden och håret.

Ansa regelbundet

Ansa skäggregelbundet

Ett otämjt skägg är också en anledning till usel skägghårväxt. Så se till att ansa ditt skägg regelbundet. Börja med att trimma regelbundet. Håll det herrelösa håret i schack. Dessutom, om du inte har en specifik skäggstil, följ kanterna på din naturliga tillväxt. Innan du byter skäggfrisyrer, vänta på ordentlig tillväxt och trimma den igen. Annars kan det verka tunt och knappt.

Håll det hygieniskt

Skägghygien är viktigt för att främja dess tillväxt. Så använd en skäggrengöring av god kvalitet. Du kan använda en gelbaserad eller vattenbaserad beroende på din hudtyp. Inkludera också en skäggexfoliator i din hud-skäggvårdsregim. Det skulle hjälpa om du tvättade ditt skägg med vatten en eller två gånger om dagen eftersom mycket smuts och damm avsätts på det.

På samma sätt gör svett den också fet. Slutligen, glöm inte att skydda ditt skägghår från solen. Så använd en fuktkräm med hög SPF eller solskyddsgel för ditt skägg.

Slutsats

Ett friskt skägg kräver konstant ansträngning. Du måste se upp för din hud också tillsammans med ditt skägg. Försök att använda produkter av god kvalitet som skäggolja, SPF-fuktighetskräm etc. för att främja skägghårväxten. Men fokusera också på din inre kropps hälsa. En frisk kropp främjar också en sund skäggväxt. Så ät proteinrik näringsrik mat, drick mycket vatten och ha en bra sömncykel.

Zurück zum Blog