3 enkla steg för att odla skägg för första gången

Hur man odlar ett skägg för första gången - 3 enkla steg

Det viktigaste att förstå om att odla skägg är att du ska odla ett. För att måla något behöver du en duk, och om du vill ha skägg måste du ge upp rakningen ett tag.

Det finns ändå några viktiga saker att komma ihåg för att  hålla saker städade och växa vackert, så vi har sammanställt våra finaste skäggväxtråd för att inspirera dig när du odlar ditt första skägg. Eller kanske har du haft skägg tidigare, men det här är det största skägget du någonsin har odlat. Eller kanske är det första gången du är ärlig mot dig själv om vad som är genomförbart, med tanke på det exakta antalet och placeringen av morrhåren på din mugg.

1. Bestäm ditt mål, men var rimlig och låt det växa

Det finns många olika skäggstilar tillgängliga; Du behöver inte stanna med enhetlig, välskött tillväxt.  Låt det utseende du vill utveckla vägleda din utveckling. Men du betonar "lust" eftersom du kanske inte kan odla de perfekta skäggen om ditt ansiktshår inte är genetiskt disponerat för att göra det. Du måste ha rimliga förväntningar om ditt skägg är ojämnt eller har ett märkligt tillväxtmönster. Detta gäller alla typer av skägg, stora, små och medelstora.  En dygd är en tolerans. Tid är inte bara nödvändig för praktiskt taget vilken stil som helst, men det kan också hjälpa till att fylla upp eventuell ojämnhet. Varje vecka ändras ett skägg till något annat. Så om det verkar som om du aldrig kommer att uppnå ditt mål - särskilt om det växer ett långt skägg - kan du vakna en dag och upptäcka att du har nått din destination.

2. När den växer, beskär den och applicera några närande behandlingar.

Den andra tekniken för att upprätthålla ett medvetet utseende är att forma och trimma ditt skägg när det utvecklas. Även om det verkar kontraproduktivt måste du fortfarande ha frisyrer när håret växer ut. Detta gör det lättare att rikta håret exakt där det ska vara: Vissa områden är fylligare än andra. Även om stylingartiklarna i följande tips säkert kan ha en inverkan, bör du först fokusera på att upprätthålla lämplig hårkontroll: Detta kan innebära att du letar efter herrelösa djur på plats, skär av utbrott eller helt enkelt tar bort lite bulk. En elektrisk rakapparat eller en bra uppsättning saxar är båda nödvändiga.

Oavsett om du menar allvar med att ge ditt skägg den nödvändiga vården, finns det några produkter du bör ta hänsyn till att köpa. Några droppar skäggolja absorberas omedelbart, vilket ger ditt hår de nödvändiga näringsämnena (plus en touch av glans) och hjälper till att tämja dem. En skäggkräm eller balsam, som är lite tyngre än olja, kan ersättas för att hjälpa till att forma skägget och hålla det på plats hela dagen.

Dessutom vill du hålla området städat. Även om dedikerade skäggtvättar är snällare mot din hud, fungerar schampo fortfarande. I vilket fall som helst kommer fuktgivande hud att förhindra att den blir torr och fläckig.

3. Borsta av den varje kväll.

Borsta skägget varje kväll

Till att börja med hjälper skäggborstar till att exfoliera huden under skägget, lyfta döda hudceller  och förhindra ytterligare skalning. Dessutom hjälper kamning av ditt skägg varje kväll att bibehålla dess hälsa och hanterbarhet över tiden. Genom att göra detta fördelas hudens naturliga oljor i hela håret, där de vanligtvis skulle samlas vid basen av något som axeln och bara mata spetsarna på enskilda hårstrån.

Zurück zum Blog