10 skäggodlingstips Hur man får ett helskägg

10 skäggodlingstips: Hur man får ett helskägg

Majoriteten av hanarna kan alltid odla skägg. Beroende på hur länge du är beredd att stå ut med den smärtsamma och pinsamma övergången från renrakad till ofullständigt ovårdad, kanske du eller kanske inte gör det. Men inte alla män har samma framgång att odla skägg, och vissa killar tycker att det är enklare än andra. Men allt som krävs är lite hängivenhet om du menar allvar med att odla skägg.

Om du är beredd att utveckla ett skägg kan du inte göra det själv. Du behöver hjälp i form av skäggvänliga produkter och en planerad plan för hur du vill att ditt skägg ska se ut. Så, för dem som vill undvika den oundvikliga besvärliga tiden och istället odla ett vackert skägg, här är de bästa teknikerna och tricken.

  • Avstå från att trimma:

Trimning skulle enligt många påskynda skäggutvecklingen. Det finns dock inga vetenskapliga bevis som stödjer det. Undvik därför till varje pris att trimma ditt skägg om du vill odla det långt. Ansa bara ditt ansiktshår efter 4 till 6 veckor om du redan har börjat växa.

  • För att utveckla ett skägg, exfoliera din hud:
För att utveckla ett skägg, exfoliera din hud

Om du inte tar hand om ditt ansikte kan du inte förvänta dig att utveckla ett skägg. Börja med att använda en peeling eller skrubb för att göra en exfolieringsrutin. Exfoliera en eller två gånger i veckan för optimala resultat. Både de döda hudcellerna i ditt ansikte och ny hårväxt kommer att stimuleras av detta.

  • Tvätta ansiktet regelbundet:

Att rengöra ansiktet varje dag är avgörande om du är en tonåring som vill odla skägg. Daglig ansiktstvätt tar bort döda hudceller som täpper till hårsäckarna samtidigt som de håller dem rena och fria från smuts. Det kommer därför att främja utvecklingen av ansiktshår på din hud. Du kan rengöra ditt ansikte med en mild ansiktstvätt eller gel.

  • Se upp för inåtväxande hårstrån:

Inåtväxande hår är en typ av hår som utvecklas bakåt efter att ha pincetts eller rakats. Sådant hår kan irritera din hud och hindra utvecklingen av ditt skägg. Ojämn skäggväxt är omöjligt för personer med inåtväxande hår.

  • Använd tillväxtfrämjare:

Du kan använda aktuella läkemedel eller tillväxtstimulerande medel för att uppmuntra tillväxten av ansiktshår. Men stimulantia har också vissa negativa effekter, såsom rodnad och en brännande känsla.

  • Behåller hudens fuktighet

För skäggutveckling räcker det inte med enbart rengöring och exfoliering. För att bli av med torr och flagnande hud, återfukta ansiktet ofta. Dessutom förbättrar det utseendet på ditt ansikte.

  • Konsumera tillräckligt med protein:
Konsumera tillräckligt med protein

Protein är en annan faktor som skulle förbättra dina chanser att utveckla ett skägg. Några av de välkända proteinkällorna är ägg, nötkött, nötter, linser och bönor. Du kan utveckla ett skägg snabbare om du konsumerar naturliga proteinkällor som dessa.

  • Viktiga vitaminer:

B6, B12 och B1 är alla viktiga vitaminer som bör konsumeras. Genom att eliminera fria radikaler från kroppen påskyndar dessa vitaminer skäggets tillväxt.

  • Ansiktsmassage:

Försök att inkludera ansiktsmassage i din behandling om du har letat efter hembehandlingar för att hjälpa en tonårings skägg att växa snabbare. Det skulle öka skäggväxten och cirkulera mer blod. Samma fördelar med ricin- eller kokosolja kan erhållas genom att använda en potent skäggväxtolja.

  • Minska stress:

Ditt ansikts döda hudceller kan repareras genom att arbeta och kontrollera dina stressnivåer. Skäggtillväxten accelereras som ett resultat, eftersom skägg växer snabbare under avslappningsförhållanden. Träning är ett praktiskt tillvägagångssätt för att åstadkomma detta. På grund av det ökade blodflödet uppmuntras skäggutveckling.

Mr Beard kan hjälpa dig om du vill få ut ditt skägg till dess största potential.De tillhandahåller förstklassiga skäggvårds- och underhållsprodukter och garanterar en positiv och konsekvent upplevelse när du använder deras tjänster.

Zurück zum Blog